Den ultimative WordPress tjekliste

Når du starter på et nyt websted, vil der altid være nogle ting, som du altid gør. Et fundament du lægger, inden du bygger slottet. Det samme gælder, når du bruger WordPress som cms. Du ændrer f.eks. administratorbrugernavnet til noget andet end “admin” og ændrer tabelpræfikset til noget andet end wp_. Så gør du siden usynlig for søgemaskinerne, mens du gør siden færdig, og der er også nogle plugins du altid installerer. Kort sagt, så har du en tjekliste – enten i hovedet eller e – og den er faktisk længere, end du tror.

Men heldigvis er der også andre, der laver sådanne lister, og her er en infographic, der må siges at dække det hele.

Ønsker du tjeklisten i pdf-version, så besøg capsicummediaworks.com.

wordpress-checklist-infographic

Twenty Thirteen – nu i flere farver

twentythirteen-blueWordPress’ nye standardtema er jo, i modsætning til de tidligere, meget farverigt. Som udgangspunkt er der fem grundfarver, som temaet benytter, og som bruges i baggrunden i forhold til indlægsformater (video, billede, link, citat osv.).

Da det hele er defineret i css, så er er det forholdvist nemt at lave et undertema med din egen farvepalet. Det helt geniale er, at også ikonerne er lavet i css, så dem kan du lige så nemt ændre farve på. Du skal ikke sidde rode med små .gif’er i et billedbehandlindlingsprogram.

Joen har lavet nogle undertemaer i blå og grøn. Han har også lavet nogle udgaver, hvor baggrundsfarven på indlæggene dukker op på skift og ikke i forhold til indlægsformat.

http://noscope.com/2013/twenty-thirteen-make-it-yours/

Twenty Thirteen – en ny begyndelse

twentythirteenMit websted har altid været min konstante dårlige samvittighed. Jeg er nede på at skrive et indlæg om året! Nu skal det være slut. jeg har jo ikke problemer med at opdatere f.eks. Facebook med statusser, små anekdoter, citater, links, billeder osv., og hvorfor skal Mark Zuckerberg og storkapitalen have alle de godbidder? Facebook er flygtigt, men min blog er “evig” (holder mig på hjertet og får blanke øjne). Den er i hvert fald min.

Twenty Thirteen

Samtidig er der jo kommet et nyt standardtema til WordPress – Twenty Thirteen. Fokus for temaet har denne gang været blogging. Det vil sige, at forskellige typer af indhold bliver præsenteret på hver sin lækre måde. Det skal forstås således, at hvis jeg skriver et indlæg om en video, så kan jeg vælge et indlægsformat, der er lavet til video og baggrunden får f.eks. en bestemt farve. Der er hele ti typer indlægformater: Standard, Sidebemærkning, Lydklip, Chat, Galleri, Billede, Link, Citat, Status, Video. Det skal nok blive spændende at prøve det af.

Samtidig er det den sympatiske Joen Asmussen, der har været tovholder og idémand på temaet. Og den slags tager han ikke let på. Jeg kan rigtig godt lide resultatet, og det skal da selvfølgelig prøves af. Samtidig er gul, brun og orange ikke farver jeg normalt bruger, men jeg ved, at Joen har tænkt en del over det.

En lille ændring i titlen

Da jeg nu vil til at blogge mere, har jeg også ændret titlen på min side. “Websted” er ændret til “blog”.

Datostempel

Det er blevet meget populært at vise datoen på en mere lækker måde. Som altid, startede det med blogs for et par år siden. Der er datoen jo også også en væsentlig detalje. Jeg tror, at jeg først stødte på et flot datostempel i Mandigo-temaet. Siden har det bredt sig til andet end blogs på nettet. Eksempelvis i kalendere eller hvis der er en arrangementfunktion. Som med et favicon er det et lille, nærmest ubetydeligt, grafisk element, men der kan sagtens kæles for det. Så jeg fik lyst til at rode lidt med mit datostempel. Jeg startede med at finde en side med en masse eksempler. Jeg synes, de der ligner en minikalender med en afrevet side er de fedeste, men måtte erkende at de ikke er velegnede til mit design.

Selv da jeg fravalgte de, der lignede kalendere, var der ingen, der var lige i øjet til mit design. Der var dog et link til nogle ikoner, der kunne downloades. Jeg endte med en farve, der passede nogenlunde, men farven og størrelsen skulle justeres, og så kom det til at se således ud:

dateicon
Jeg var ikke helt tilfreds. De runde kanter, som jeg selv lavede, fungerede ikke og blev for skarpe. Men jeg kunne bruge den css, der fulgte med, så jeg søgte videre og fandt dette grafik:

date
Der er en kant på og en smule graduering. Jeg kunne dog ikke helt lure om den graduerede fra nederste højre hjørne eller fra venstre mod højre, men jeg fik lavet og gradueret noget selv. Min grafik gennegik derefter disse iterationer:

dateicon_bluegradientdateicon_cyangradient_greyrimdateicon_bluegradient_greyrim

Den mørkeblå farve svarer til indlægstitlen. Den mere cyan svarer til baggrunden på siden og så ville jeg have neonfarven med, så den blev brugt som ramme. Den er med til at give det sidste touch til headeren på siden ved, farvemæssigt, at skille sig ud fra resten og bruges også til mouseover på links i designet af samme årsag.

I datostemplet gik det dog ikke. Kassen trådte for meget frem. Den mere dæmpede grå var bedre. Det skal siges, at når datoteksten kom på, så havde jeg allerede planlagt, at dagen skulle have neonfarven. Og det blev for meget også at have den som ramme på kassen. Det endte med at blive titelfarve som baggrund med graduering fra højre nederste hjørne og grå kant:

final_date
Jeg vil ikke gå ind i den css, der blev brugt, men jeg tog udgangspunkt i den, der var på førnævnte side, og rettede den til. Derudover lavede jeg en div til overskrift og dato samlet, så jeg bedre kunne styre de to elementer og holde dem adskilt fra brødteksten.

Gravatar

center_gravatarDe fleste er tilmeldt en del online-tjenester rundt på nettet og næsten alle giver mulighed for, at du kan uploade et profilbillede. Der har altid været nogle, der straks så mulighederne i sådan et billede, mens flertallet har været ligeglade eller hysterisk bange for at “vise” sig selv på nettet. Facebook har dog ændret på det. Det er faktisk forbavsende få, som ikke har et profilbillede på Facebook. Et billede af dem selv, vel at mærke. Og da Facebook har har slået alle andre af den slags tjenester med flere længder og derved sætter standarden, må man gå ud fra at profilbilleder ikke længere er så farlige.

Læs mere ...Gravatar